Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás tovább az orvosmeteorológiához
 
 
 

Családi rendezvény az egészség jegyében

Forrás: MTI
2011. 05. 16. 15:19:55

A mozgás örömére, betegségmegelőzésben játszott kiemelt szerepére hívja fel a figyelmet május 21-én az óbudai Mozgás- és Örömnap, amelyen sportbemutatók, előadások, szűrések, gyermekprogramok mellett a nap végén táncparty várja az érdeklődőket.

Nagy Ágnes orvos-életmódszakértő, a rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta: az Örömnap helyszíne a hatalmas zöldterülettel rendelkező óbudai TUE (Torna Utánpótlás Egyesület) sportpálya lesz. A programot úgy állították össze, hogy a családok minden tagja jól érezze magát és minél több mozgásformát kipróbálhassanak, legyen az tánc, dzsúdó, golf vagy éppen foci.

A nap 10 órakor kezdődik Katus Attila aerobik világ- és Európa-bajnok "ébresztő" tornájával. Utána különféle mozgásformákat, sportágakat próbálhatnak ki a látogatók. Az Örömnap táncpartyval ér véget, amelyen egy kubai zenekar játssza a pezsdítő latin ritmusokat.

Egész nap várja a családokat a baba-mama sziget, ahol például gyermekjógával, ovis vagy épp gerinctornával ismerkedhetnek a kicsik és szüleik. Számos családi sportvetélkedőt is rendeznek, emellett lesz például rendőrkutyás és motorosmentő-bemutató is.

A sporttársai körében dr. Ágiként ismert orvos-életmódszakértő felhívta a figyelmet az egészségügyi szűrésekre, amelyek között lesz például lúdtalp- és gerincvizsgálat, táplálkozási tanácsadás,
fáradtságteszt. Az érdeklődők emellett megismerkedhetnek különféle stresszkezelési praktikákkal, készíttethetnek grafológiai elemzést, valamint kaphatnak magyar és japán életmódtippeket is. Emellett szakértők előadásokat tartanak a stressz testet, lelket érintő veszélyeiről, a terápia lehetőségeiről.

Kiemelte: az óbudai Mozgás- és Örömnap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a sport, a mozgás betegségmegelőzésben játszott szerepére és ráébressze az embereket arra, mennyire fontos mindezt mindennapi életükbe is beilleszteniük, vagyis rendszeressé tenniük.

Azért kapta a rendezvény az Örömnap címet, mert azt is tudatosítani akarják az emberekben, hogy a mozgás öröm, tehát a mindennapi stressz ellen is hatékony "orvosság". Az orvos- életmódszakértő kiemelte: 20 perc mozgással már endorfin (örömhormon) szabadul fel a szervezetben és azt szeretné, ha jövő szombaton ezt a rendezvény résztvevői is megtapasztalnák. "A mozgás, a rendszeres sport maga a gyógyszer, amivel megelőzhetjük a betegségeket" - fogalmazott a szakember.

A Mozgás- és Örömnap a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt pályázat megvalósítása, az esemény sportszakmai támogatója a Nemzeti Szabadidősport Szövetség, a fővédnök pedig Czene Attila sportért felelős államtitkár.

Nagy Ágnes beszámolt arról, hogy a jövő szombati rendezvény egy országos kampány első állomása. A tervek szerint Budapest más helyszínein és vidéken - például Szentendrén, Egerben, Kaposváron és Szegeden - is megtartanák a jövőben az Örömnapot.

Fáradt, levert, esetleg kedvtelen?

Arra gondolt már, hogy ez az időjárás hatása?
Olvasson bővebben a következő napok időjárásának élettani hatásairól!

Hazánkban kedd délelőtt már csak a délnyugati országrészben lehet kevés fátyolfelhő az égen, majd ott is derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Délután országszerte napos, felhőtlen, száraz idő várható. A szél élénk északkeleti lesz. Hajnalban -3, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 16 fok között alakul. Késő este 2, 6 fok lesz. Kedden folytatódik a frontmentes, humánmeteorológiai szempontból kedvező időszak. A hő- és a komfortérzet is kefejezetten kellemes lesz. Támogassák az immunrendszerüket szabadtéri... Bővebben »

Share |
Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (0) Szeretne hozzászólni?

Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe. Kérjük, regisztráljon!

Ehhez a tartalomhoz még nem érkezett hozzászólás.