Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás tovább az orvosmeteorológiához
 
 
 

Impotens a pasim

Szerző: Erdős Olga
2011. 06. 17. 17:00:00

Impotens a pasimA jó szexuális együttlét a párkapcsolat fontos alapköve, nyilván nem az egyetlen, mert szükség van a másik fél szeretetére, tiszteletére, elfogadására is, de a szeretkezés az az intimitás, ami ha nem működik, vagy nem jól működik, akkor minden másra is rányomja bélyegét. Levélírónk, Betti (19 éves) is egyszerre panaszkodik a szexuális életére és az önző, csupán saját kielégülésére koncentráló barátjára:

„Sziasztok! 19 éves lány vagyok, a barátom 22, és majdnem 4 éve vagyunk együtt. Ő imádja az orális szexet, mármint kapni, de viszonozni nem, és a normál szeretkezéssel is gondja van. Nem tud elmenni, a legtöbb esetben behatolás után elmúlik az erekciója.
Nem értem, hogy mi nem stimmel vele, amikor szeretkezünk. Impotens lenne? Sajnos ötletem sincs, csak azt tudom, hogy emiatt nagyon ritkán csináljuk (havonta egyszer), és számomra kezd a dolog elviselhetetlenné válni.
Sajnos én még vele SOHA nem mentem el, sosem volt orgazmusom, még csiklóból sem, és mindez azért, mert ő nem törődik velem. Sosem tűnt fel neki, hogy nem volt orgazmusom. Leginkább a következőképpen zajlik a szeretkezésünk: az arcom elé dugja a szerszámát (vagyis így adja tudtomra, hogy mit is akar), én megteszem, aztán 5 perccel később belém hatol (amire én az estek többségében még nem állok készen), aztán kiveszi, majd vissza a számba, aztán ez megy, amíg ő el nem élvez.
De én így nem tudom élvezni a szexet, mert nincs benne a folyamatos meghittség, ráadásul, mire próbálok ráhangolódni, ő megint a számba rakja, így totálisan elmegy a kedvem az egésztől.
Segítsetek megtalálni a megoldást. Az egyetlen dolog, amit tenni tudok, hogy egy időre megvonom tőle a szexet, így hátha rájön, hogy valami nincs rendben."


Írd meg Te is véleményed, hozzászólásod vagy történeted a Szemszögek fórumba!

 
 
 

Egy lány véleménye

Kedves Betti!


Egy kapcsolatban nagyon fontos a felek közötti szexuális összhang, nyilván van egyéb dolog is, amitől működőképes a viszony, de ha a szex nem jó, akkor más sem. Te még nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy beletörődj az adott helyzetbe, arról nem is beszélve, hogy a ti korotokban a havonta egy alkalom elég kevésnek mondható tartós párkapcsolat esetén. Azt javaslom, hogy szakíts időt arra, hogy átértékeld a barátodhoz fűződő érzéseid, ha úgy érzed, hogy nem tudnál nélküle élni, hogy szereted, hogy vele képzeled el az életed, akkor ülj le vele és beszélgessetek. Persze négy év elmúltával már nehezebb lesz megértetni vele, hogy neked eddig még egyszer sem volt jó a szex vele, de még mindig jobb későn, mint soha. Ha ő is érzi, hogy ez így nem normális, és ha fontos számára te vagy a kapcsolatotok annyira, hogy ezen változtasson, akkor mindenképpen keressetek fel együtt egy szexuál pszichológust. Ha viszont úgy gondolod, hogy nincs közös jövőtök, akkor ne raboljátok egymás idejét tovább, hanem szakítsatok szépen, békében. A barátodnak még akkor is javasolnék egy szakembert, neked viszont valószínűleg elég lesz egy figyelmes partner, aki nemcsak önmagával törődik.

Egy fiú véleménye

Kedves Betti!


Ha megvonod tőle azt a havi egyszeri alkalmat, az nem biztos, hogy eredményre fog vezetni. Szerintem csak azt fogod vele elérni, hogy máshol fogja csinálni ezt a nem túl színvonalas műsort (ha ugyan már eddig nem ment máshová). Egyébként nem írtad, hogy amikor ezt csinálja veled, mennyire van alkoholos befolyás alatt, mert az okozhat erekciós problémákat. Ha teljesen józanul 22 évesen problémája van az erekcióval, az azért egészségügyi problémákat vet fel.
Emellett azt sem írtad, hogy próbáltál-e már beszélni neki arról, hogy mi a gond. Biztosan nagyon érzékenyen fogja érinteni, de ha normálisan elmondod neki, hogy Te mit és hogyan szeretnél, valószínűleg értékelni fogja. Ráadásul, ha közben ő is jól érzi majd magát, még az is lehet, hogy rendszert csináltok belőle.
Ha viszont ez az út nem megy, akkor szerintem 19 évesen egyszerűen túl kell lépni ezen a kapcsolaton. Túl fiatalok voltatok, mikor találkoztatok és most derült ki, hogy mégsem illetek össze. Nem lehet az a célod, hogy egész életed így éld le, mert ez a közérzetedre, viselkedésedre is kihatással lesz...

   

Szakértő szemmel

Ambrus Noéni pszihológus

Kedves Betti,


Manapság a fiatalok többsége (akik pornófilmeken „nőnek fel" és vajmi keveset tudnak a valós szexualitásról) küzd valamilyen szexuális zavarral vagy szexuális tudatlansággal, amelynek azonban gyakran a tudatában sincsenek, hiszen számukra tulajdonképpen nincs is zavar, csak a partner észleli a hiányosságokat. S ha ráadásul ez a partner meghagyja őket ebben a tudatlanságban, méghozzá évekig, akkor ők még bizonyosabbak lesznek afelől, hogy ők bizony nagyon jó szeretők, ezért nem is próbálnak változtatni. Ezért lenne nagyon fontos a szexről beszélni is, méghozzá minél többször és minél őszintébben. El kellene mondanod a barátodnak, hogy neked nem jó a szex ebben a formában, és azt is el kellene mondani neki, hogy miért is nem jó. Fontos, hogy ne bíráld és kritizáld, hanem megértően, ugyanakkor őszintén vezesd rá a hiányosságokra. Ha ugyanis nem mondod meg neki, hogy neked nem jó, vagy, hogy valami hiányzik, akkor ő nem fog tudni változtatni, és beszélgetés nélkül a szexmegvonás sem megoldás (sőt, egyáltalán nem megoldás az ilyesmi).
A szexet mindenki úgy tanulja, senki sem születik nagyszerű szeretőnek, hanem a tapasztalatok és a partner segítségével tud azzá válni. Fel kell fedezni egymás testét (és lelkét), meg kell tapasztalni a test adta jelzéseket és meg kell tanulni válaszolni rájuk. Ez nem megy egyik napról a másikra, ehhez idő kell, valamint sok türelem és kellő intim ráhangolódás a másikra és magunkra. Vannak olyan férfiak, akik „értenek" az apró jelzésekből és rávezetésekből, többségük azonban a nyílt beszédet szereti és azokból is ért. Ezt nem hibának kell felfogni és úgy kezelni, hanem egy „különbségnek" kell tekinteni, hiszen a férfiak és a nők másképp működnek a partnerkapcsolatokban, a szexualitásban. Míg a nők többsége nagyon jól érzékeli a nem verbális jelzéseket, addig a férfiak többsége ezekre nem- vagy másképp reagál, mint ahogy azt a nők elvárnák. Ez pedig a legtöbb esetben nem azért van, mert a férfiak nem lennének őszintén szerelmesek és nem figyelnének a nőre, hanem azért, mert ők „másképp" figyelnek.
Lesarkított példák ezek - és természetesen nem lehet általánosítani és leegyszerűsíteni férfiakra és nőkre- ezzel inkább csak arra szeretnék rámutatni neked, hogy a férfiak és nők között vannak bizonyos működésbeli különbségek, amelyek kihatnak a mindenféle kölcsönös kommunikációikra, így a szexualitásra is; így az ebbéli zavarokra a megoldást csakis az őszinte és nyílt beszélgetés adhat. S ami még nagyon fontos, hogy konkrét is legyen az a kommunikáció: azaz konkretizálni kell, hogy mit is szeretnénk, és mi az, ami a szexben jó vagy nem jó. Csak így lehet utat találni egymáshoz, és így tudjátok ti is megtalálni azokat a formákat, amelyek mind a kettőtöknek őszinte örömet okoznak. A szex ugyanis csak akkor tud kiegyensúlyozott lenni, ha az ember nem megy bele olyasmibe, ami neki nem esik jól. S ha valami valakinek nem esik jól, akkor azt nem szabad erőltetni, inkább beszélgessetek róla, hogy az a valami miért nem jó neked, vagy neki, így megtalálhatjátok rá a megoldást is. A szex gyakorisága bizonyosan változni fog, amint minőségében is változik, és „beáll" majd egy olyan gyakoriságra, ami mind a kettőtöknek megfelel. (A szexigény ugyanis mindenkinél más, és nincs feltétlenül kapcsolatban azzal, hogy valaki mennyire szereti a párját, vagy, hogy neki nem lenne jó a szex, ezért kívánná ritkábban).
Röviden összefoglalva: tessék őszintén és gyakran beszélgetni a szexről, és tessék a megbeszélteket őszintén gyakorolni is, a többi pedig alakulni fog majd spontán.

Fáradt, levert, esetleg kedvtelen?

Arra gondolt már, hogy ez az időjárás hatása?
Olvasson bővebben a következő napok időjárásának élettani hatásairól!

Hazánkban kedd délelőtt már csak a délnyugati országrészben lehet kevés fátyolfelhő az égen, majd ott is derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Délután országszerte napos, felhőtlen, száraz idő várható. A szél élénk északkeleti lesz. Hajnalban -3, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 16 fok között alakul. Késő este 2, 6 fok lesz. Kedden folytatódik a frontmentes, humánmeteorológiai szempontból kedvező időszak. A hő- és a komfortérzet is kefejezetten kellemes lesz. Támogassák az immunrendszerüket szabadtéri... Bővebben »

Share |
Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (0) Szeretne hozzászólni?

Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe. Kérjük, regisztráljon!

Ehhez a tartalomhoz még nem érkezett hozzászólás.
 
 

Keresés

részletes kereső... részletes kereső...

 
 
Kiemelt betegségek
 
 
Kiemelt témák