Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás tovább az orvosmeteorológiához
 
 
 

Mi a legjobb megoldás?

Szerző: Erdős Olga
2012. 03. 19. 14:00:00


Mi a legjobb megoldás?Kérdezi heti levélírónk, László, aki kívülállóként (?) szeretne ismerőseinek segíteni, mielőtt azok elrontanák házasságukat. De vajon lehet-e jó tanácsot adni felnőtt, családos embereknek, akik talán a kelleténél több időt töltenek együtt, és ahol óhatatlanul is kialakul vonzalom, még ha látszólag egyoldalú is. Milyen megoldások léteznek: csak a válás? Párcserés támadás? Vagy maradjon a jól megszokott langyos állóvíz?

„Egy ismerősöm számára megoldhatatlannak tűnő helyzetére szeretnék tanácsot kérni. Hétköznapi történetnek indult. Van két család, mind a kettőben két-két kiskorú gyermek. Az egyik Kati és Gábor, a másik Mária és Péter. A gyerekek osztálytársak, óvodástársak, és a két család a gyerekek révén összebarátkozik. Szinte minden szabadidejüket együtt töltik a gyerekek és persze a szülők is, mígnem lassan Kati beleszerelmesedik Péterbe. Manapság már ott tart a dolog, hogy Kati egyre több és több időt szeretne tölteni Péterrel, már szinte féltékeny a feleségére, de mivel ő nem szerelmes Katiba, a helyén tudja kezelni a kapcsolatot (de azért szívesen együtt van vele) nem tud és nem is akar annyit nyújtani, amennyit Kati szeretne. Bár Kati nem él olyan harmonikus családi életet, mint Péterék, a házasságát nem bontaná fel e kapcsolat miatt. Ugyanígy Péter sem hajlandó erre. A gond az, hogy ezt az egyoldalú szerelmi kapcsolatot a gyerekek barátsága miatt sem könnyű megszakítani és Kati úgy érzi, ha ez megtörténne, abba belehalna! Mi a véleményetek, milyen kiutat lehet itt találni?" 

 
 
 

Egy lány véleménye

Kedves László!

Dicséretes az odafigyelésed a barátaidra, de őszintén úgy gondolom, hogy ez az ő életük, és úgy rontják el, ahogy akarják. 

Az első kérdés, ami felmerült bennem a történetet végigolvasva, hogy mit szólnak a másik felek, Gábor és Mária? Gondolom nekik is feltűnt már a dolog. Vajon Gábor boldog még Katival, vagy neki is van valaki más? Ha nincs, érdekli-e még annyira a felesége, a gyermekei anyja, hogy adjon esélyt megmenteni a kapcsolatukat? Lehet, hogy Kati, aki beleszürkült a hétköznapok háziasszony és anyaszerepébe arra vágyik, hogy újra nő lehessen, és az első, arra érdemesebb férfire, akit közelebbről megismert (= Péterre) rávetítette az érzéseit. A korrekt az lenne, ha Péter kerek-perec megmondaná Katinak, hogy ébresztő, ő nem szereti, nem lehet köztük semmi, nem tartja vonzónak, stb. Ha ezt nem teszi meg, mindaddig akaratlanul is ámítja Katit. Bár ha nem teszi meg, akkor benne van a pakliban az is, hogy azért az ő hiúságának is jót tesz, hogy egy másik nő kitünteti figyelmével, innen pedig már elég egy rosszabb nap Máriával, egy kicsit több sör a kollegákkal egy céges buli után és hajlandó lesz élni a lehetőséggel - legalább egyszer biztosan. Szóval mindenképpen azt javaslom a pároknak, hogy beszéljenek a házastársukkal, avassák be őket őszintén a helyzetbe, feltéve, ha még fontos a kapcsolatuk, és a házastársukul választott ember érzései. A gyerekek meg gyerekek, könnyen találnak új barátot ebben a korban még, esetleg az sem lenne egy elvetendő ötlet, hogy az óvodásokat már eleve külön iskolába járassák. Kati nem hiszem, hogy belehalna a dologba, felnőtt nő, maximum találna mást, a postást, a szomszédot, stb. hogy rajongjon érte.

Egy fiú véleménye

Kedves László!

Számomra nem teljesen egyértelmű a sztoriban az a rész, hogy Péter helyén tudja kezelni a kapcsolatot. Ez azt jelenti, hogy ő csak szexre használja/használná Katit, de semmi többet nem akar (én erre tippelnék, a "szívesen együtt van vele" részből), vagy semmi ilyen jellegű kapcsolat nincsen köztük? A gyerekek barátsága szerintem nem tényező, az valószínűleg előbb-utóbb (középsuli, egyetem) úgyis változni fog. Az élet vihara el fogja sodorni őket egymás mellől. Nyílván Kati se fog belehalni a dologba, bármennyire is így érzi a dolgot, így végső esetben a kapcsolat megszakítása, vagy radikális csökkentése is járható út. Legegyszerűbbnek talán az tűnne, ha mondjuk Gáborral és Máriával meg tudnák beszélni a dolgot és még szorosabbra tudnák fűzni a kapcsolatot, akár még párcserét is beleértve. Ezt nyílván óvatosan ki lehet puhatolni, hogy nyitottak lennének-e ilyen dologra vagy nem, mielőtt ajtóstól a házba rontanának az "összeesküvők". Viszont szerintem mindenképpen először egy őszinte beszélgetés kell Máriával és Gáborral és az ő érzéseik, világnézetük alapján el kell dönteni, hogy a liberális megoldás is szóba jöhet, vagy mindenki jobban jár, hogyha csak a gyerekek barátkoznak a szülők pedig távolságot tartanak. Figyelem! Elsőre talán könnyebb útnak tűnhet, hogy az őszinte beszélgetés helyett valami kamu indokkal legyen vége a nagy barátságnak, viszont azt garantálni tudom, hogy ez csak az első pillanatban könnyebb, később nagy problémákat fog okozni és százszor meg lesz bánva a látszólag könnyebb út választása.

   

Fáradt, levert, esetleg kedvtelen?

Arra gondolt már, hogy ez az időjárás hatása?
Olvasson bővebben a következő napok időjárásának élettani hatásairól!

Hazánkban kedd délelőtt már csak a délnyugati országrészben lehet kevés fátyolfelhő az égen, majd ott is derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Délután országszerte napos, felhőtlen, száraz idő várható. A szél élénk északkeleti lesz. Hajnalban -3, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 16 fok között alakul. Késő este 2, 6 fok lesz. Kedden folytatódik a frontmentes, humánmeteorológiai szempontból kedvező időszak. A hő- és a komfortérzet is kefejezetten kellemes lesz. Támogassák az immunrendszerüket szabadtéri... Bővebben »

Share |
Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (0) Szeretne hozzászólni?

Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe. Kérjük, regisztráljon!

Ehhez a tartalomhoz még nem érkezett hozzászólás.
 
 

Keresés

részletes kereső... részletes kereső...

 
 
Kiemelt betegségek
 
 
Kiemelt témák