Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás tovább az orvosmeteorológiához
 
 
 
 
 
2018. 06
A keresés eredményes volt, rendszerünk 31 db tartalmat talált.

 

1. oldal / 2. oldal

12 következő oldal»»»

 
Horoszkóp

A Montelirio-i dolmen rejtélye

A Montelirio-i dolmen rejtélye

Az archeolĂłgusok morbid rituálĂ© nyomaira bukkantak egy Sevilla melletti törtĂ©nelem előtti temetkezĂ©si helyen. Egy nagyhatalmĂş ember asszonyai voltak ott, uruk közelĂ©be temetve. Nagyon valĂłszĂ­nű, hogy önkĂ©nt mentek a halálba, hogy elkĂ­sĂ©rjĂ©k parancsolĂłjukat a másvilágra.

...
Horoszkóp

Agystimuláció? Meditáció!

AgystimuláciĂł? MeditáciĂł!A reggeli kávĂ©t, sőt, a napközben munka közben tartandĂł kávĂ©szĂĽnetet is megspĂłrolhatjuk, ha csak azt várjuk e kedvelt italtĂłl, hogy agyunkat stimuláljuk. Egy rövid meditáciĂł ugyanilyen, sőt jobb hatást vált ki, Ă©s mĂ©g pĂ©nzĂĽnkkel is spĂłrolunk - olvastam a napokban egy felmĂ©rĂ©sről, amelyet az Észak-Karolinai Egyetem vĂ©gzett.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp - 37. hét

HoldhoroszkĂłp a 37. hĂ©tre2010. szeptember 8-án volt Ăšjhold. Ez idő szerint a legmagasabb a dagály, aki az egĂ©szsĂ©gĂ©Ă©rt tenni akar, böjtöljön ekkor (lĂ©böjt, zöldsĂ©gnap, gyĂĽmölcsnap, vagy egyszerűen csak egyfĂ©le Ă©telt fogyasszon egy nap). Aki Ăšjhold idejĂ©n böjtöl, elősegĂ­ti testĂ©nek mĂ©regtelenĂ­tĂ©si kĂ©szsĂ©gĂ©t Ă©s a sok mĂ©reg Ă©s salakanyag mellett, gyengĂ©den veszĂ­thet a sĂşlyábĂłl is.
A szeptember 23-i Teleholdig folyamatosan nő a hold.

...
Horoszkóp

A Hold színeváltozásai

A Hold szĂ­neváltozásaiGyermekkorombĂłl emlĂ©kszem egy mesĂ©re, amelyben Hold asszonyság ruhát rendel magának a szabĂł Ráknál, ám, amikor a következő hĂ©ten prĂłbálni megy a ruha tĂşlságosan bő. A szabĂł átalakĂ­tja, de az ismĂ©telt prĂłbánál most meg szűk a kosztĂĽm, Ă©s ez Ă­gy megy tovább, vĂ©gĂĽl a ruha nem kĂ©szĂĽl el.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 39. hétre

HoldhoroszkĂłp a 39. hĂ©treEzen a hĂ©ten pĂ©nteken már átlĂ©pĂĽnk oktĂłber havába, Ă©s Ă©ppen elsejĂ©n kezdődik az utolsĂł negyed a Hold ciklusában. Tovább csökken a nappalok hossza az Ă©jszakák javára, elsejĂ©n már mindössze 11,42 a nappali Ă©s 12,18 az Ă©jszaki Ăłrák tartama.
OktĂłber első három napjában általában szĂ©p volt az idő a megfigyelĂ©sek szerint, remĂ©ljĂĽk Ă­gy lesz most is, ha igen, tervezzenek szabadtĂ©ri programokat.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 38. hétre

HoldhoroszkĂłp a 38. hĂ©treSzeptemberben már haladunk az elcsendesĂĽlĂ©s időszaka felĂ©, ebben a hĂłnapban 1,51 perccel rövidĂĽlnek a nappalok.
2010. szeptember 8-án volt Ăšjhold, Ă©s a 15-i első negyed Ăłta rohamosan dagad a Hold. Kell is neki, mert 23-ára kitelik, 11:17 Ăłrakor lesz Telihold. Ekkor lĂ©p át a Nap a MĂ©rleg jegyĂ©be, Ă©s ráadásul az őszi napĂ©jegyenlősĂ©g ekkor van. Most a legmagasabb a dagály, Ă©s ezen a napon tanácsos böjtölni egĂ©szsĂ©gĂĽnk megtartása Ă©rdekĂ©ben. CsĂĽtörtökön egĂ©sznap c...

Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 40. hétre

HoldhoroszkĂłp a 40. hĂ©treA nĂ©pi megfigyelĂ©sek szerint oktĂłber 4-9. között az idő nedves Ă©s komor, remĂ©ljĂĽk mindenĂĽtt leszĂĽreteltek már.
7-Ă©n szerdán lesz Ăšjhold, amikor megint Ă©rdemes böjtöt tartani, pĂ©ldául szőlő- vagy almanappal, vagy egy egyszerű gyĂĽmölcs-, zöldsĂ©glĂ© nappal. Ha nagyon nehezen tarthatĂł, reggel, dĂ©lben Ă©s este ehet hozzá egy-egy hajszálvĂ©kony teljes kiőrlĂ©sű pirĂ­tott kenyeret.
10-én lesz a látás világnapja. Óvja szemét, végezzen rendszeresen szemtornát.
SzintĂ©n vasĂ...

Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 41. hétre

HoldhoroszkĂłp a 41. hĂ©treA nĂ©pi megfigyelĂ©sek szerint oktĂłber 10-e Ă©s 29-e között az időjárás kellemes Ă©s szĂ©p. RemĂ©ljĂĽk ez most is megerősĂ­tődik.
14-Ă©n szerdán lesz első negyed, amikor Ă©rdemes böjtöt tartani, pĂ©ldául szőlő- vagy almanappal, de tarthatĂł bármilyen zöldsĂ©g- vagy gyĂĽmölcslĂ©. Ha nagyon nehĂ©z, reggel, dĂ©lben Ă©s este ehet hozzá egy-egy hajszálvĂ©kony teljes kiőrlĂ©sű pirĂ­tott kenyeret, vagy 2-3 szem diĂłt, esetleg fĂ©l marĂ©k mogyorĂłt.
15-e, péntek a fehér bot napja, legyünk...

Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 42. hétre

Holdhoroszkóp a 42. hétre

Amit eszel, azzá leszel! Indiai közmondás, Gandhi nyomán.
A nĂ©pi megfigyelĂ©sek szerint oktĂłber 10-e Ă©s 29-e között az időjárás kellemes Ă©s szĂ©p, bĂ­zzunk benne, hogy a hűvös szeptember után oktĂłber kitesz magáért.
20-a a csontritkulás világnapja, ellenőriztesse csontjai kemĂ©nysĂ©gĂ©t, ha már a változĂłkorba lĂ©pett.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 43. hétre

HoldhoroszkĂłp a 43. hĂ©treNe felejtsĂ©k el, hogy „Ami nem nő, az csökken!" - Ă©pĂ­tsĂ©k nap mint nap egĂ©sz lĂ©nyĂĽket.

A nĂ©pi megfigyelĂ©sek szerint oktĂłber 10-e Ă©s 29-e között az időjárás kellemes Ă©s szĂ©p, bĂ­zzunk benne, hogy oktĂłber utolsĂł hete elkĂ©nyeztet bennĂĽnket. A hĂ©tvĂ©gi Holdtölte után fogy már Ă©jszakai Ăştitársunk, talán könnyebb lesz nekĂĽnk is megválni a szĂĽksĂ©gtelen kilĂłktĂłl. 30-án az utolsĂł negyedben jár majd, az ekkor tartott böjttől megkönnyebbĂĽlĂĽnk.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 44. hétre

Holdhoroszkóp a 44. hétreHa már tudjuk, mi az, amit nem akarunk, mindössze egy lépés választ el attól, amit szeretnénk.
A Hagyományos KĂ­nai Orvoslás szerint novemberben a tĂĽdőnket kell leginkább Ăłvni Ă©s erősĂ­teni. KĂĽlönösen a városlakĂłknak, iparterĂĽletek közelĂ©ben Ă©lőknek kell folyamatosan figyelni arra, hogy minĂ©l több mozgást vĂ©gezzenek jĂł levegőn.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 45. hétre

Holdhoroszkóp a 45. hétre

Jobb kĂ©sőn, mint soha. - tartja a mondás, de az is igaz, hogy - KĂ©tszer ad, ki gyorsan ad. Legyen nagylelkű, abban, amiben megengedheti.

A Hagyományos KĂ­nai Orvoslás szerint novemberben a tĂĽdőnket kell leginkább Ăłvni Ă©s erősĂ­teni. A tĂĽdő Ă©s a lĂ©gutak egĂ©szsĂ©ge azĂ©rt is nagyon fontos, mert általuk jutunk legelemibb energiánkhoz, a levegőhöz, az oxigĂ©nhez, továbbá a nem anyagi jellegű erőhöz, a pránához. Használjanak ki minden szĂ©p időt Ă©s sĂ©táljanak, kiránduljanak, h...

Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 46. hétre

HoldhoroszkĂłp a 46. hĂ©tre"Ha gyökeresen meg akarod változtatni az Ă©letedet, azonnal mondj le temĂ©rdek hamis bűntudatodrĂłl!"
(Sri Chinmoy)

A Hagyományos KĂ­nai Orvoslás szerint novemberben a tĂĽdőnket kell leginkább Ăłvni Ă©s erősĂ­teni. Érdemes tartani otthon eukaliptusz, borsmenta illĂłolajokat, amelyekkel a mellkast, nyakat, az orr kĂĽlső rĂ©szĂ©t kenhetjĂĽk be, elkeverve krĂ©mmel, joghurttal, vagy párologtathatjuk. Csodálatos illatuk belengi az egĂ©sz lakást.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 47. hétre

HoldhoroszkĂłp a 47. hĂ©tre"Aki nem tudja melyik kikötőbe tart, annak semmilyen szĂ©l nem kedvez."
(Seneca)

A Hagyományos KĂ­nai Orvoslás szerint novemberben a tĂĽdőnket kell leginkább Ăłvni Ă©s erősĂ­teni.
A tĂĽdő zĂłnája az ujjak alatti talppárnákon találhatĂł, járjon minĂ©l többet mezĂ­tláb Ă©s lábujjhegyen. MasszĂ­rozza ezt a terĂĽletet gyakran. A tej hurutosĂ­t, ezĂ©rt általánosságban sem tanácsos, de akinek gyenge ez a terĂĽlet, mondjon le erről az Ă©lelmiszerről.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 48. hétre

Holdhoroszkóp a 48. hétre"Bármi, amit birtokolni érdemes, azt megosztani is érdemes."
(Sri Chinmoy)


A Hagyományos KĂ­nai Orvoslás szerint novemberben a tĂĽdőnket, mĂ­g decemberben párját a jang jellegű vastagbelet kell leginkább Ăłvni Ă©s erősĂ­teni.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp a 49. hétre

Holdhoroszkóp a 49. hétre"Aki soká tétovázik, az hamarabb szab el egy ruhát, mint aki bátran vág bele a szövetbe."
Rejtő Jenő (P. Howard)

A Hagyományos KĂ­nai Orvoslás szerint decemberben a vastagbelet kell leginkább Ăłvni Ă©s erősĂ­teni.

...
Horoszkóp

Holdhoroszkóp az 50. hétre

HoldhoroszkĂłp az 50. hĂ©tre„Egy pesszimista minden lehetősĂ©gben a nehĂ©zsĂ©get látja; egy optimista minden nehĂ©zsĂ©gben meglátja a lehetősĂ©get."
(Winston Churchill)

Horoszkóp

Holdhoroszkóp az 51. hétre

HoldhoroszkĂłp az 51. hĂ©treLehet, hogy a változás, változtatás nem könnyű dolog, de vállalni kell a kĂ©nyelmetlensĂ©get, hogy a dicsősĂ©ges Ăşj kialakulhasson benned, hogy valĂłdi emberrĂ© válj, aki tele van fĂ©nnyel, szeretettel Ă©s sugallattal.
(Benke Rita)

Horoszkóp

Holdhoroszkóp az 52. hétre

HoldhoroszkĂłp az 52. hĂ©tre"Aki nem tudja melyik kikötőbe tart, annak semmilyen szĂ©l nem kedvez."

Seneca

Horoszkóp

Holdhoroszkóp az 1. hétre

HoldhoroszkĂłp az 1. hĂ©tre"Az Ă©g Ă©s a tenger iszonyĂş sĂ­kja között, egy pöfögő, parányi, ijesztően eltörpĂĽlő, mestersĂ©ges tákolmányon megtanulja az ember, hogy Ă©rtelme lobogĂłját fĂ©lárbocra eressze ismeretlen metafizikai jelensĂ©gek előtt."
Rejtő Jenő (P. Howard)

...
 

1. oldal / 2. oldal

12 következő oldal»»»