Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás tovább az orvosmeteorológiához
 
 
 

Szeretem vagy utálom?

Szerző: Erdős Olga
2011. 05. 27. 11:00:00

Szeretem vagy utálom?A szeretetet gyakran csak egy hajszál választja el a gyűlölettől, bár e heti levélírónk esetében azért nem ennyire drasztikus még a helyzet. Nála nem beszélhetünk igazán utálatról, inkább bosszúságról, ami bármelyikünkkel előfordulhat, ha az illető, aki már régóta tetszik, egyszerűen nem veszi jelzéseinket, ha mással találkozgat, vagy ha lekezelően bánik velünk. Ha elolvassuk Katalin levelét, eldönthetjük, hogy vajon szereti vagy utálja a kiszemelt srácot.

„Sziasztok! Totál el vagyok keseredve. Van egy fiú, aki már vagy 4 éve, hogy nagyon tetszik, csak épp mindig van valaki vele. Vagy lehet, csak azt mondja lekoptatásként, hogy kapcsolata van és hát....fenébe is valljuk be egy gyáva nyúl vagyok. Már sok kapcsolatom volt, de azok amolyan "futó szerelmek" voltak, szóval nem tartottak valami túl sokáig. De már 4 éve nem volt, mert mindig csak az alkalomra várok, hogy "lecsaphassak", de ha eljön, az a fene nagy önbizalmam valahogy mindig eltűnik.... Ráadásul nem régiben egy meglehetősen fura kapcsolat alakult ki köztünk, amolyan húzzuk egymást, amivel csak tudjuk, aztán meg már volt egy majdnem csók. Szóval most mi van??? Amúgy a fiú neve Ádám, és én bele estem, mint ló a gödörbe.
Nem tehetek ezekről a vitákról. Nem is olyan nagy viták, és ami azt illeti, csak azért csinálom, mert csakis ez az egyetlen mód arra, hogy felhívjam magamra a figyelmet. De amikor meg azt látom, hogy csak úgy rácsimpaszkodik a "helyi kis k*rvára", már elnézést a kifejezésért, de szinte az összes (magyar) fellelhető pasival járt már nem azért tényleg csinos, de csak úgy heccből, mert jó neki elszedni valaki pasiját úgy, hogy nem is szereti. Szóval, amikor azt látom, hogy rácsimpaszkodik Ádámra (és ő ezt hagyja), azt hiszem, hogy vagy behúzok neki egyet, vagy elmegyek öngyilkosnak... Kérlek, segítsetek, mit tegyek???"


Írd meg Te is véleményed, hozzászólásod vagy történeted a Szemszögek fórumba!

 
 
 

Egy lány véleménye

Kedves Katalin!


Kicsit zavaros a leveled, legalábbis a vitákat nem teljesen értem. De egy biztos, hogy ha 4 éve odáig vagy ezért az Ádámért, akkor kellő időt elpazaroltál érte, eredménytelenül. Tehát a taktikád nem működik, ergo itt az ideje változtatni rajta. A legegyszerűbb dolog, hogy kerítesz egy haveri-baráti, akár egymást húzós alkalmat és megvallod az érzéseid. Ha még ekkor is lekoptat, akkor le kell vonni belőle a tanulságot, és keresni mást, mert bár nem írtad, hogy hány éves vagy, és a leveled alapján fiatalnak tűnsz, azért csak nem kellene még 4 évet elherdálnod.
Amúgy milyen a majdnem csók? Szimpla szájra puszi? Vagy csak egy részeg hajnalon túl sokáig volt közel az arcotok szemtől-szembe? Egyáltalán Ádámnak leesett, hogy ez majdnem csók volt, vagy te képzelted bele?
A féltékenységgel meg nem nagyon tudsz mit kezdeni, az öngyilkosságot semmiképpen nem javaslom (senki nem ér annyit, hogy meghalj miatta :P), a verekedés meg nem túl nőies. Talán próbáld megfigyelni, hogy milyen típusú lányok jönnek be a srácnak, ha tudsz és akarsz is változtatni magadon, akkor kezdj el hasonló lenni hozzájuk (pl. frizura, hajszín, öltözködés). Bár én nem adnám fel az egyéniségem, mert akkor hiába az áhított pasi, már nem lennék önmagam.

Egy fiú véleménye

Kedves Katalin!


Szerintem inkább húzz be annak a kis k*rvának, mint öngyilkos legyél miatta. Amúgy meg az a véleményem, hogy a kérdésed nem is igazi kérdés, mert te is tudod rá a választ. Nyilvánvalóan tényleg bele vagy zúgva a srácba. Nem tudom, hogy mivel érte ezt el nálad, de igazából nem is érdekes.
Ami viszont már érdekes, hogy miért nem tudsz vele dűlőre jutni. Abból, amit írtál, nekem az jött le, hogy te is tetszel neki, de ő is bizonytalan, és nem igazán tudja, hogy mit csináljon. Lehet, hogy mielőtt behúznál a kis k*rvának, egy-két fogást elleshetnél tőle, hogyan kelti fel az érdeklődését a fiúknak, hogyan akaszkodik rájuk, stb. A végén még be sem kell húzni neki, hanem a saját fegyverével fogod tudni legyőzni.
Ami viszont a legfontosabb, az, hogy ne keseredj el, ha esetleg úgy alakul, hogy mégsem jön össze a dolog. Akkor minél hamarabb felejtsd el és legyél nyitott az új lehetőségekre.

   

Szakértő szemmel

Ambrus Noéni pszihológus

Kedves Katalin,


Nem biztos, hogy a vitákkal kellene felhívnod magadra a fiú figyelmét, ugyanis a figyelemfelkeltésnek nem ez a legmegfelelőbb módja.
Gyerekek, fiatal kamaszok módszere ez, de hosszútávon náluk sem igazán válik be - így érdemesebb lenne őszintén közelíteni a fiúhoz, hiszen nincs mitől tartanod, a bizonytalanságnál a biztos rossz is jobb.
Így csak az idő megy, és értelmetlenül elhalad melletted az életed, az ifjúságod. S valljuk be: az élet túl rövid ahhoz, hogy abból akár egy percet is elfecséreljünk, ezért szükséges időnként kockáztatni és ezért érdemes mindig őszintének lenni.
Ha a fiú vonzódik hozzád, akkor örülni fog a közeledésednek, és értékelni fogja azt. A dolgok pedig ezután majd haladnak a maguk rendje szerint, nem szabad erőltetni semmit.
Ám ha mégis úgy alakulna, hogy a fiú nem viszonozza az érzéseidet, akkor legalább tudod, hogy ideje továbblépni, akkor is, ha ez nagyon nehéz. Mert - ahogy már említettem - az életet ajándékba kaptuk, nem szabad elfecsérelni, hanem meg kell becsülni, méghozzá azzal, hogy boldogok leszünk, és hogy mindent megteszünk azért, hogy ez az élet, amit kaptunk, szép legyen.
S ez az élet számos lehetőséget is kínál nekünk, amelyet csak észre kell vennünk. Ne gondolj öngyilkosságra, hiszen kinek lenne az jó, vagy mire lenne az megoldás? Fájdalmat okoznál a szeretteidnek, no és magadnak is, hiszen megfosztanád magad ettől a szép élettől, amely tele van lehetőségekkel, csak nyitottnak kell lenni. Merj tehát bátor lenni, ahogy a mondás is tartja: „aki mer, az nyer".

Fáradt, levert, esetleg kedvtelen?

Arra gondolt már, hogy ez az időjárás hatása?
Olvasson bővebben a következő napok időjárásának élettani hatásairól!

Hazánkban kedd délelőtt már csak a délnyugati országrészben lehet kevés fátyolfelhő az égen, majd ott is derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Délután országszerte napos, felhőtlen, száraz idő várható. A szél élénk északkeleti lesz. Hajnalban -3, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 16 fok között alakul. Késő este 2, 6 fok lesz. Kedden folytatódik a frontmentes, humánmeteorológiai szempontból kedvező időszak. A hő- és a komfortérzet is kefejezetten kellemes lesz. Támogassák az immunrendszerüket szabadtéri... Bővebben »

Share |
Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (0) Szeretne hozzászólni?

Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe. Kérjük, regisztráljon!

Ehhez a tartalomhoz még nem érkezett hozzászólás.
 
 

Keresés

részletes kereső... részletes kereső...

 
 
Kiemelt betegségek
 
 
Kiemelt témák